ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ …

Η ιστορία μας

Η οικογένειά μας κατοικεί στην περιοχή της Παιανίας πάνω από έναν αιώνα. Ο παππούς μας Κωνσταντίνος Δάβαρης από νεαρή  ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με την καλλιέργεια των ελαιόδεντρων. Το 1910 φύτεψε τα πρώτα δέντρα του ελαιώνα μας, βάζοντας τον θεμέλιο λίθο σε μια παράδοση που μας ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Στην μεταπολεμική Ελλάδα του 1945 η ανάπτυξη των αγροτικών προϊόντων αποτελούσε μια σημαντική δραστηριότητα για την επιβίωση της οικογένειας. Ο παππούς έμαθε στον πατέρα μας Όθωνα όλα εκείνα τα μυστικά και τις φροντίδες που έπρεπε να ξέρει για να κρατήσει αειφόρα τα δέντρα της σπάνιας ποικιλίας «Κλωνάρι» που του κληρονόμησε.

Φτάνοντας στο σήμερα, οι ελαιώνες 245 όπως χαρακτηριστικά ονομάζονται από την ημέρα που περιήλθε στην κατοχή της οικογένειας, είμαστε στην περήφανη θέση να διαχειριζόμαστε και να δημιουργούμε αυτό το θαυμαστό σπάνιο ελαιόλαδο που μάθαμε από τους γονείς μας.

245

Οι ελαιώνες μας

Η ελιά είναι ένα δέντρο αιωνόβιο που κλείνει μέσα του τον χρόνο για να ταξιδέψει.

Οι ελαιοπαραγωγοί γνωρίζουν πολύ καλά να διαβάζουν τα σημάδια που αφήνει στο πέρασμα του χρόνου το ανθρώπινο χέρι πάνω στο δέντρο. Η φροντίδα και ο σεβασμός αποτελούν τα απόλυτα εργαλεία που χρειάζονται για να ζήσει το ελαιόδεντρο, να αναπτυχθεί και να αποδώσει όλα τα δώρα του.

Η καλλιέργεια, η ανάπτυξη και η εκμετάλλευση των ελαιόδεντρων χρειάζεται πολύ ειδικούς χειρισμούς γι’αυτόν τον λόγο και η ελαιουργεία πολλές φορές ανάγεται όχι μόνο σε επιστήμη αλλά σε τέχνη.

Κάθε ποικιλία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τις δικές της απαιτήσεις που μπορεί να διαφοροποιούνται ακόμα και στο μικροκλίμα του δέντρου. Αυτός είναι και ο λόγος που αναπτύσσονται σπάνιες ποικιλίες τοπικά αφού οι ελαιοκαλλιεργητές καλούνται να παρακολουθούν πολύ στενά την ζωή των δέντρων.

Στον ελαιώνα μας η οικογένειά μας ανέπτυξε μεθόδους και φροντίδες φυσικές και μόνο. Ο προσεκτικός χειρισμός της υγείας των δέντρων απέδωσε και δημιούργησε μια θαυμάσια έκπληξη: χρυσωπούς καρπούς με έντονο χρώμα και σφριγηλότητα μοναδική.

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΑΣ

Οι αξίες μας

Ποιότητα

Η δημιουργία προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας είναι για εμάς απαίτηση.

Παράδοση

Η πίστη στην παράδοση εξασφαλίζει όσα αποκτήσαμε εδώ και πολλές γενιές.

Σεβασμός

Μια αξία που την αντιστοιχούμε από την μητέρα φύση ως τον καταναλωτή.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ

Πιστοποιήσεις & βραβεία

BIOHELLAS CERTIFICATION