Ελαιόλαδο και υγεία

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι γνωστό ότι αποτελεί μια τροφή/σύμμαχο για την υγεία. Ποια ακριβώς είναι τα οφέλη του και γιατί πρέπει να το εντάξουμε στην διατροφή μας;

Το ελαιόλαδο θεωρείται όχι μόνο μια θρεπτική αλλά και κατάλληλη για πρόληψη τροφή.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (MUFAs) του ελαιόλαδου είναι πλέον αποδεδειγμένο και επιστημονικά ότι βοηθούν στην πρόληψη κατά των καρδιοαγγειακών παθήσεων (Perez – Jimenez, F et. al. 2005), προλαμβάνοντας από παθήσεις όπως η υπέρταση, υπερλιπιδαιμία και το εγκεφαλικό.

Το 2006 η Maria Isabelle Covas στην εκτεταμένη επιστημονική της έρευνα για τις πολυφαινόλες του ελαιόλαδου,  όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pharmalogical Research, αναφέρει ότι με την λήψη ελαιόλαδου μέσω της διατροφής μειώνεται η οξείδωση του DNA κατά 13% όπως συμβαίνει κατά την διακοπή του καπνίσματος.

Στην Ευρωπαϊκή μελέτη EUROLIVE την ίδια χρονιά, αποδείχθηκε πως η λήψη 25ml ελαιόλαδου καθημερινά μπορεί να προστατέψει από το οξειδωτικό στρες, μια πάθηση που συμβαίνει στον ανθρώπινο οργανισμό από πολλούς παράγοντες όπως το κάπνισμα και η κακή διατροφή.

Το Πανεπιστήμιο του Μπορντώ (INSERM) αναφέρει στο Journal Neurology ύστερα από μελέτη σε ηλικιωμένα άτομα που χρησιμοποιούσαν στην διατροφή τους καθημερινά ελαιόλαδο ότι παρουσίασαν κατά 41% λιγότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί μια θαυματουργή τροφή για το σώμα και την υγεία!